Hoe zoeken in de nieuwe en oude Codex?

Alle teksten van de nieuwe en oude Codex zijn beschikbaar op preventlex.be. Het terugvinden van de nieuwe of oude codex-teksten kan op 2 manieren: via de navigatie in het hoofdmenu of door het ingeven van een zoekwoord.

Navigatie

In het hoofdmenu bovenaan vormen zowel de nieuwe als de oude codex een afzonderlijke knop.Voor de nieuwe Codex klikt u op Codex(nieuw) en vervolgens verschijnen de 10 wetboeken. 

Voor het navigeren naar een boek, titel, hoofdstuk, 
artikel kan u vervolgens gebruik maken van de inhoudsopgave. De inhoudsopgave blijft permanent beschikbaar in de linkermarge zodat u vlot van het ene naar het andere onderdeel in de Codex kan overschakelen.

Voorbeeld: Op zoek naar de titel Beeldschermen?

- klikken op Boek VIII Ergonomische belasting
- en vervolgens op Titel 2 Beeldschermen.

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken en filteren

Door het invullen van een woord in het zoekveld, bekomt u zoekresultaten doorheen de volledige website. Het zoekresultaat toont alle webpagina's waar de zoekterm in voorkomt, samen met een titel en een tekstfragment. Op basis van die informatie kan u bijvoorbeeld reeds beoordelen of de informatie beantwoordt naar wat u op zoek bent.

U kan er ook voor kiezen om de filteropties in de marge te gebruiken en zo uw zoekopdracht af te bakenen tot de nieuwe of oude codexteksten.

Voorbeeld: Beeldschermen

- tik het woord beeldschermen in het zoekveld en klik op zoeken
- kies in de filteropties in de linkermarge 'Codex' voor de nieuwe Codex

 

 

 

 

Voor verdere vragen over preventLex kan u steeds contact opnemen via +32 16 910 910 of prevent@prevent.be